Referenties

Als je om jezelf geeft, dan ga je naar Astrid

Ik heb fibro­myalgie, dat is een soort reuma. Het zorgt ervoor dat ik altijd een soort rsi-pijn heb. Ik zocht pijn­verlichting en een manier om te kunnen ontspannen. Astrid kende ik al wat langer en ze gaf me meteen een gevoel van vertrouwen. Bij haar durf ik mijn hart neer te leggen. Ze neemt altijd de tijd voor me. Soms kom ik gehaast binnen en Astrid stelt me dan meteen op mijn gemak. Ze masseert mijn rug, nek en handen. Als ik bij haar ben geweest, voel ik me zen en gelukkig. Ook slaap ik die nacht altijd beter.

Ik heb bij haar ook acupunctuur gehad voor mijn enkel. Bij de Maartens­kliniek kreeg ik te horen: leer er maar mee leven, maar door Astrid weet ik dat de pijn 80% minder kan. Ze weet heel goed wat ze doet, volgt studies en kan goed luisteren om te achter­halen wat de klachten zijn. Ook heeft ze me van mijn hooi­koorts afgeholpen, door Shiatsu drukpunt­massage. Ze verdient een standbeeld.

Ik zeg altijd: als je om jezelf geeft, dan ga je naar Astrid. Zonder haar behandelingen zou het leven voor mij lichamelijk een stuk zwaarder zijn. Door haar heb ik mijn klachten nu geaccepteerd.

Nienke van Hunen

Zie ook het begin van het interview "Massage­therapie helpt Nienke" in Vriendin 44 (nummer 44, 31 oktober 2012) op de website van het tijdschrift, of download en lees het gescande artikel hier.


Deskundig­heid, integriteit, holistische levens­wijsheid en rust

Ik kwam naar Astrids praktijk vanwege RSI- en rug­klachten, maar ze heeft me de afgelopen jaren met haar enorme deskundigheid op het gebied van het lichaam ook op andere gebieden geholpen. Bijvoorbeeld om opkomende griepjes en verkoudheden te tackelen, beter te slapen en vooral meer in contact te zijn met mijn lichaam en de boodschappen die het uitzendt.

Tijdens mijn zwanger­schap hielpen haar behandelingen erg goed bij bekken- en rug­klachten en altijd had ze naar manieren om me met mijn bolle buik comfortabel te blijven voelen op de massage­tafel. Zelfs bij mijn bevalling speelde ze een belangrijke rol: dankzij haar acupunctuur kwam de stagnerende ontsluiting veel sneller op gang.

Kenmerkend voor Astrid en haar werk­wijze zijn haar enorme deskundigheid, integriteit, holistische levens­wijsheid en rust. Met haar hartelijke, vrolijke en open aanwezigheid is ze een fijn mens om bij te zijn. Ze luistert goed en wendt haar grote gevoelig­heid op een heel plezierige manier aan in de massages. Ik heb me vanaf het begin erg op mijn gemak gevoeld bij haar en ervaar al enkele jaren baat bij haar fijne behandelingen.

Pieternel Lijnkamp


Sfeer van vertrouwen en oprecht contact

Nergens anders kom ik in zo'n diepe staat van ontspanning, nergens anders kan ik de waan van de dag makkelijker los­laten en nergens anders word ik me meer bewust van de eigenlijke eenvoud van het leven. Nergens anders als onder de zachte, zekere en vertrouwde handen van Astrid. In een sfeer van vertrouwen en oprecht contact biedt Astrid een reis naar binnen met kleine geluks­momentjes en nieuwe verbindingen die ervoor zorgen dat ik na elke massage weer vol positieve energie de buiten­wereld instap.

Marc Verburg


Aandachtig en zorgzaam met beide benen op de grond

Een massage door Astrid brengt me altijd weer meer in m’n lijf en daardoor dichter bij mezelf. Het geeft ontspanning en ruimte. Ik voel me altijd weer verwend.

Ik heb Astrid leren kennen als iemand die aandachtig en zorgzaam is op een volstrekt natuurlijke, met-beide-benen-op-de-grond wijze. Ze luistert goed naar je vragen en wensen en doet vervolgens voorstellen met betrekking tot de massage. Ze laat je alle ruimte om daarin je eigen keuzes te maken, zonder je daarbij aan je lot over te laten. Astrid verstaat de kunst van het masseren en beschouwt dat talent als haar gift aan “de wereld”. Een gift die haar zelf veel voldoening en plezier verschaft. Het is mede deze balans, die maakt dat ik me prettig voel onder haar handen.

Tijdens de massage weet ze een sfeer te creëren waarin ik me vrij voel om te zeggen wat ik bemerk, nodig heb of anders wil. Er is tijdens de massage ruimte voor een praatje, voor complete stilte, voor een grapje, voor uitleg, net wat ik wil. Ze is op een prettige manier aanwezig.

Judith de Haas