Over mij

Mijn naam is Astrid Engels.
In 1995 heb ik de universitaire opleiding klinische psychologie afgerond en daarna heb ik een aantal jaren als coach en trainer gewerkt binnen de loopbaan­begeleiding.

Maar ik merkte dat ik een andere kant op wilde, waarbij voelen in plaats van praten centraal staat. Toen ik zelf in contact kwam met de positieve effecten van massage­therapie, heb ik verschillende opleidingen tot lichaams­gericht therapeut gevolgd:
de HBO-opleidingen voor shiatsu- en massage­therapie, de opleidingen Sivas Acupunctuur en Sivas Auriculo, de opleiding tot Energetische Meditatie-trainer en de opleiding tot E.E.N.-therapeut.

Ik blijf mijn kennis verbreden en verdiepen door het volgen van verschillende bij­scholingen en cursussen, zoals Holistic Pulsing, Feldenkrais, toegepaste kinesiologie, etc.

Sinds 2005 behandel ik mensen in mijn eigen praktijk in Nijmegen. Dit doe ik volgens het holistische principe "behandel de zieke, niet de ziekte", omdat holistisch werken zowel lichaam als geest bereikt. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar uw klacht kijk, maar dat u als geheel mens centraal staat. Mijn ervaring is dat dit zorgt voor een effectieve behandeling.